Un dalmatian surd a invatat limbajul semnelor

Adoptii CainiNu ii mai eutanasiaza, dar ii lasa sa se omoare intre ei.
Un dalmatian surd, blocat in propria-i lume, a invatat limbajul semnelor pentru a comunica mai bine cu viitorii sai stapani.
dalmatian surd
Zoe, in varsta de 18 luni, s-a nascut surda si de aceea nu a avut niciodata o relatie speciala cu fostul ei stapan, care a hotarat in cele din urma sa o dea. Insa, angajatii de la azilul de animale au invatat patrupedul limbajul de baza al semnelor. Acum, Zoe cunoaste sapte semne pentru sezi, culcat, stai, danseaza, da labuta, pupa si bravo. Ridicarea mainii inseamna „sezi”, o palma pe pamant „culcat”, iar dosul palmei „stai”. Expertul in comportamentul animalelor Gill Hodge a invatat patrupedul toate comenzile la Adapostul de Animale Little Valley din Extern, Marea Britanie. Acum, veterinarii cauta o noua casa pentru Zoe, iar noul proprietar va trebui sa invete si el aceste comenzi pentru a putea dialoga cu cainele. „Cand Zoe a venit, era foarte timida si nu avea deloc incredere in noi. Imediat ne-am dat seama ca este surda. Am incercat sa o invatam toate comenzile intr-un mod in care ea sa le perceapa, asa ca am apelat la limbajul semnelor”, a declarat Hodge. In mod normal, cainii au propriul limbaj corporal, cum ar fi datul din coada cand sunt fericiti sau aratatul coltilor cand se simt amenintati.
„A fost un pas important pentru noi sa comunicam cu Zoe printr-un limbaj nou de semne, pe care sa-l si poata invata. Personalul a incercat sa-i capteze atentia si sa mentina contact vizual cu patrupedul pentru a o invata. Recunosc ca au folosit si mici bucati de mancare. Insa, dupa ce-i captau atentia, au reusit sa o invete cateva semne de baza. Acum ea este foarte increzatoare in propriile puteri si asta o va ajuta sa comunice cu noii ei proprietari”, a conchis acesta.

Sursa: Ziua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *