Un elev de liceu a conceput un sistem ecologic de hranit animalele

  0
  462
  Un elev de liceu a conceput un sistem ecologic de hranit animalele
  Un elev de liceu a conceput un sistem ecologic de hranit animalele

  Un tanar de 16 ani si profesorul sau au inventat un aparat care poate avea diverse utilitati, inclusiv aceea de a usura munca fermierilor prin dozarea hranei pentru animale la diferite intervale orare, fara sa fie nevoie de interventia omului.

  Eugen Mihancea are 16 ani si este elev in clasa a XI-a la Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum. Din curiozitate si pentru ca, la fel ca parintii sai, este pasionat de fizica, liceanul a contribuit cu ideile sale la o inventie cu mare potential. „A fost o experienta foarte interesanta pentru ca e ceva nou. M-am implicat cat am putut si as mai face asta”, a spus Eugen timid.
  EXCLUSIV Inventator la 23 de ani: A gasit solutia economica pentru mastodontii industriei

  Tanarul a lucrat cu profesorul Alexandru Stoian, coordonatorul Centrului Regional de Excelenta, si impreuna au realizat un automat cu lichid care poate comanda si actiona anumite aparate fara curent electric. Sursele de energie sunt inlocuite complet de un sistem care functioneaza bazandu-se pe un sistem mecanizat si pe legile fizicii. „Aparatul poate fi folosit pentru a doza mancarea pentru animale, la anumite ore, fara sa fie nevoie de interventia omului. Poate sa porneasca si sa opreasca anumite aparate fara interventia omului. Se poate programa sa actioneze la diferite ore, zile sau saptamani”, a explicat tanarul.

  „Automatul cu lichid”, asa cum este numita inventia, a fost conceput intr-o luna si apoi prezentat la Salonul National de Creatie si Inventica pentru Tineret, din luna noiembrie, unde a atras atentia fermierilor. „Un domn de la o ferma de gaini de langa Bucuresti a vrut sa automatizeze sistemul de hranire a animalelor”, a povestit Eugen. Acum, inventia asteapta brevetul de la OSIM.

  Inventia este de fapt o instalatie care poate fi folosita in aproape orice domeniile de activitate pentru a comanda functionarea unor aparate.

  „Automatul cu lichid” poate fi o alternativa la orice alte sisteme care functioneaza bezandu-se pe o sursa de electricitate pentru functionare. Mai mult, nu are o constructie complexa si poate functiona 24 din 24 de ore. Inventia poate fi utilizata spre exemplu ca dozator de hrana si lichide la ferme si rezervatii naturale, sau chiar in gospodarie, in agricultura pentru a comanda sistemul de irigare sau ca sistem de protectie la caderea tensiunii electrice.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.