Un filmulet socant arata ca puscasii marini americani au jucat rolul de cobai in timpul unor teste nucleare derulate in anii ’50

Un filmulet socant arata ca puscasii marini americani au jucat rolul de cobai in timpul unor teste nucleare derulate in anii '50

Un filmulet socant arata ca puscasii marini americani au jucat rolul de cobai in timpul unor teste nucleare derulate in anii ’50, scrie Daily Mail.

Puscasii marini americani au jucat rolul cobailor in timpul testelor nucleare derulate in perioada 1851-1957, scrie The Daily Mail.

Militarii americani au fost martori ai testelor, aflandu-se la mica distanta de locul exploziei. Astfel, ei au fost expusi la riscuri uriase de sanatate, pe care nimeni nu le intelegea cu adevarat la momentul respectiv.

In timpul operatiunii Desert Rock, spre exemplu, armata a derulat o serie de teste nucleare in Nevada, ocazie cu care mii de oameni – civili sau militari – au fost expusi la radiatii.

In total, in jur de 400.000 de militari americani pot fi clasificati drept “veterani ai testelor nucleare”, noteaza Daily Mail.

Multi dintre ei au simtit din plin efectele radiatiilor. Copiii unora s-au nascut cu malformatii.

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente