Rovana Plumb: Ne luptam pentru lucrari de protejare in fata dezastrelor naturale

Rovana Plumb: Ne luptam pentru lucrari de protejare in fata dezastrelor naturale

De Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor, ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat ca autoritatile “lupta” sa gaseasca finantare pentru cat mai multe lucrari de protejare a comunitatilor in fata dezastrelor naturale – inundatii, viscol, seceta, alunecari de teren.

”Performanta institutiilor este decisiva atunci cand comunitatile sunt lovite de dezastre naturale. Romania s-a confruntat, din pacate, cu foarte multe astfel de situatii in ultimii ani. Mecanismele de reactie, la nivel guvernamental si local, trebuie sa devina tot mai eficiente. Dar, in acelasi timp, noi ne propunem sa concentram mult mai multe eforturi catre actiunile de prevenire si limitare a efectelor acestor dezastre. Ne luptam sa gasim finantare pentru cat mai multe lucrari (precum perdele forestiere, canale de irigatie, impaduriri ale terenurilor degradate) pentru o mai buna protejare a comunitatilor de efectele inundatiilor, viscolelor, secetei, alunecarilor de teren. In acelasi timp, nu ignoram nici elaborarea unor programe concrete de instruire si participare directa a populatiei la prevenirea si inlaturarea efectelor distructive ale acestora”, a mai spus Rovana Plumb, se arata intr-un comunicat remis presei de Ministerul Mediului.

Obiectivul “Zilei Internationale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”, celebrate pe 13 octombrie, este acela de sensibilizare a comunitatilor sociale si financiare in ceea ce priveste rolul si locul acestora in reducerea riscului la dezastre, prin utilizarea instrumentelor financiare pentru atenuarea vulnerabilitatii populatiei predispusa la dezastre.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente