Un ghepard foarte rar a fost surprins in Sahara

0
609

Un ghepard extrem de rar a fost fotografiat folosind „capcane foto” in Sahara algeriana, potrivit oamenilor de stiinta de la Zoological Society of London (ZSL).
ghepard
Se crede ca mai exista mai putin de 250 de gheparzi de Sahara adulti, aceasta specie fiind amenintata in mod critic cu disparitia. Nu se cunosc prea multe informatii despre aceasta felina.

Primele fotografii realizate cu capcanele-foto, parte dintr-un studiu desfasurat in Sahara, furnizeaza cercetatorilor informatii despre numarul exemplarelor, miscarea lor si despre modul in care interactioneaza cu mediul inconjurator.

Ghepardul locuieste in desertul Sahra si in savanele din nordul si vestul Africii in populatii mici, fragmentate, ceea mai mare dintre ele aflandu-se in Algeria.

Studiul a identificat patru gheparzi de Sahara, prin examinarea modelului petelor de pe blana lor, unic fiecarui animal in parte.

Cercetarea a fost realizata de ZSL, Office du Parc National de l’Ahaggar si universitea Bejaia, cu ajutorul Wildlife Conservation Society si Panthera, o organizatie dedicata conservarii celor 36 de specii de feline salbatice din lume.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.