Un incendiu de padure a afectat 1.200 de hectare din Tenerife

  0
  358
  Mai multe ha de litieră de pădure şi vegetaţie uscată făcute scrum la Poșaga, Pâclișa și Lancrăm
  Un incendiu de padure a afectat 1.200 de hectare din Tenerife

  Un incendiu de padure a afectat in Insulele Canare 1.200 de hectare in ultimele ore si ameninta rezerva naturala, semnaleaza luni EFE, dupa ce focul a dus la evacuarea a patru localitati si avanseaza pe doua fronturi, dintre care unul ar fi sub control, potrivit autoritatilor, relateaza Agerpres.

  Intr-una din localitatile afectate de incendiu, Adeje, se afla rezerva naturala Barranco del Infiermo, si este o destinatie aleasa de turisti pentru drumetii. Aici, autoritatile au anuntat ca efectivele de pompieri si militari fac tot posibilul pentru a opri focul. Potrivit acestor autoritati locale, desi nu se cunoaste cauza exacta a incendiului, este aproape exclusa cea care ar indica o neglijenta din partea turistilor, pentru ca incendiul are mai multe centre.

  Insulele Canare, si implicit Tenerife constituie una dintre cele mai iubite destinatii turistice din Spania, unde vin in fiecare ani zeci de mii de persoane. In ultimele saptamani, mai ales din cauza temperaturilor ridicate, si alte zone din Peninsula Iberica, asa cum ar fi Valencia, Alicante sau Murcia, au fost afectate de incendii de padure. In Valencia, focul a distrus peste 28.000 de hectare de padure, inainte de a fi stins complet.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.