Un neozeelandez a inventat un hibrid intre un hovercraft si un avion

Daca ar exista un premiu pentru cel mai bun hibrid intre un hovercraft si un avion, atunci Rudy Heeman din Noua Zeelanda ar fi pe primul loc.masina hibrid

Rudy Heeman a construit hovercraft-uri in garajul sau, ca un hobyy, timp de multi ani. Acum a creata insa, din lucruri banale precum parti vechi de la o masina, piese electronice de la jucariile fetitei sale si o sticla de propan de la gratarul din spatele casei, un hovercraft care poate decola dupa ce depaseste 70 de kilometri pe ora.

Hibridul functioneaza ca un vehicul independent, dar are aripi detasabile care il face capabil de zbor. Desi nu zboara la inaltime prea mare, motorul de 1,8 litri ridica aparatul la circa trei metri inaltime si are o autonomie de 220 de kilometri, potrivit popsci.com.

Heeman a estimat ca a investit circa 800 de ore de munca in hover-plane, dar si mii de dolari din banii proprii si crede ca isi poate vinde inventia pentru 13.000 de dolari. In Noua Zeelanda nu este considerat avion, prin urmare nu este nevoie de o licenta speciala de zbor.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *