O turma de oi a fost atacata de maidanezi intr-o localitate din Maramures

In noaptea de duminica spre luni cainii vagabonzi au intrat in tarcul oilor si au sfasiat trei mioare si a ranit alte sase animale din gospodaria unui localnic din Satu Nou de Sus. Proprietarul cauta inca mai multe oi care au fugit de frica cainilor.turma de oi

„Cainii vin in haite de cate 8-10. Ii vad ziua, dar atunci am cainii mei cu mine si ii asmutesc pe ei si nu pot veni la oi”, a declarat ciobanul Nelu Cotuna, scrie citynews.ro.

Proprietarul este disperat, mai ales ca acesta nu este primul atac dat de maidanezi. In octombrie 2008, 65 de oi din gospodaria sa au murit ucise de cainii vagabonzi iar omul a fost anchetat de oamenii legii dupa ce a prins un astfel de animal, scrie citynews.ro.

„Am prins mai demult un caine care mi-o mancat oile si am fost anchetat un an de zile. Problema asta a maidanezilor nu depinde de mine. Nu poti sa faci nimic in tara asta. Omul care munceste nu are niciun drept, dar infractorii, hotii si cainii au. Imi pare rau ca nu le-am vandut anul trecut toate ca acum nu mai aveam probleme”, a declarat Ilie Chiver.

Medicul veterinar Stefan Breban spune ca va preleva probe de la animalele ucise, pentru a le trimite la analiza si a vedea daca atacatorii sunt sau nu turbati.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *