Tribunalul Brasov a suspendat printr-o hotarare definitiva autorizatia de mediu emisa de Agentia de Protectie a Mediului Brasov pentru fabrica de placi PAL a companiei Kronospan in Brasov, in urma unei actiuni in instanta formulate de Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu (CIDRM) din Cluj.

Suspendarea este valabila pana la solutionarea irevocabila a litigiului dintre cele doua parti si vizeaza anularea autorizatiei de mediu a Kronospan Brasov. “Hotararea are efecte imediate iar introducerea recursului nu suspenda executarea hotararii”, arata directorul CIDRM, Stefania Simion.

“De-a lungul timpului, activitatea Kronospan s-a remarcat prin incalcarea grava a legislatiei privind autorizarea de mediu si a lucrarilor de constructii, generand deja un impact semnificativ asupra sanatatii populatiei si asupra mediului, datorita emisiilor de substante periculoase care se folosesc in procesul de productie, cum ar fi formaldehida”, a mai aratat Simion. Fabrica din Brasov a fost finalizata anul trecut, in august. Simion spune ca lucrarile la fabrica au inceput “in absenta unor planuri de urbanism, a unui acord de mediu si a unei autorizatii de construire valabile”.

Kronospan Romania este cel mai mare producator de placi PAL din Sud-Estul Europei si opereaza fabrici in trei orase – Sebes, Brasov si Constanta. Decizia instantei brasovene ar urma sa sisteze total productia in fabrica din Brasov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here