Un ONG din Cluj a obtinut in instanta inchiderea unei fabrici in Brasov, pe motiv ca aceasta polueaza

  0
  468

  Tribunalul Brasov a suspendat printr-o hotarare definitiva autorizatia de mediu emisa de Agentia de Protectie a Mediului Brasov pentru fabrica de placi PAL a companiei Kronospan in Brasov, in urma unei actiuni in instanta formulate de Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu (CIDRM) din Cluj.

  Suspendarea este valabila pana la solutionarea irevocabila a litigiului dintre cele doua parti si vizeaza anularea autorizatiei de mediu a Kronospan Brasov. „Hotararea are efecte imediate iar introducerea recursului nu suspenda executarea hotararii”, arata directorul CIDRM, Stefania Simion.

  „De-a lungul timpului, activitatea Kronospan s-a remarcat prin incalcarea grava a legislatiei privind autorizarea de mediu si a lucrarilor de constructii, generand deja un impact semnificativ asupra sanatatii populatiei si asupra mediului, datorita emisiilor de substante periculoase care se folosesc in procesul de productie, cum ar fi formaldehida”, a mai aratat Simion. Fabrica din Brasov a fost finalizata anul trecut, in august. Simion spune ca lucrarile la fabrica au inceput „in absenta unor planuri de urbanism, a unui acord de mediu si a unei autorizatii de construire valabile”.

  Kronospan Romania este cel mai mare producator de placi PAL din Sud-Estul Europei si opereaza fabrici in trei orase – Sebes, Brasov si Constanta. Decizia instantei brasovene ar urma sa sisteze total productia in fabrica din Brasov.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.