Partidul Verde cere incetarea lucrarilor la DN 66A

0
464

Partidul Verde solicita autoritatilor sa sisteze lucrarile la Drumul National 66A in Muntii Retezat, deoarece continuarea lucrarilor de asfaltare va distruge habitatul din Parcul National Retezat, rezervatie a Biosferei.

„Ministerul Mediului condus de Laszlo Borbely, responsabil de protectia ariilor naturale protejate, care, in mod normal ar trebui sa se opuna distrugerii acestui Parc National, prin indiferenta care o arata, contribuie in mod direct, alaturi de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin Regia Nationala a Padurilor-Romsilva, la aceasta crima impotriva capitalului natural romanesc, un adevarat atentat ecologic care va afecta patrimoniul natural pe care-l vom lasa mostenire copiilor nostri”, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Verzii atrag atentia ca constructia afecteaza o zona protejata a Romaniei si va costa aproximativ 50 milioane euro din banii romanilor.

„Parcul National Retezat este ultimul peisaj forestier intact din zona de clima temperata a Europei, iar lucrarile de asfaltare la Drumul 66A va pune in mare pericol flora si fauna din zona. In regiunea Muntilor Retezat se afla ultimul Peisaj Forestier Intact (PFI) din Europa la sud de Cercul Polar. Zona reprezinta o minune a Capitalui Natural recunoscuta la nivel international care nu trebuie distrusa”, se mai arata in comunicat.

Partidul Verde mai considera ca exploatarea potentialului economic al unei zone nu ar trebui sa primeze atunci cand este pusa in pericol o arie protejata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.