Un ONG organizeaza o campanie de mediu pentru eliberarea copacilor de reclamele ilegale

O organizatie nonguvernamentala organizeaza de Florii o actiune prin care urmareste sa elibereze copacii din sectorul 1 al Capitalei de reclamele ilegale, a declarat organizatorul acestui proiect, Gabriel Paun.
eliberarea copacilor
“Mergem pe fiecare strada unde vedem placute pe copaci si le demontam. In Herastrau, am reusit sa convingem proprietarii de terase sa dea jos din copaci 3 camere de filmat, instalatii de sonorizare si lumini. Vrem sa eliberam copacii de reclamele ilegale pentru a-i ajuta sa creasca normal si sa ne ofere un aer mai curat”, a spus Paun.

Echipa formata din sapte voluntari ai organizatiei este dotata cu surubelnite, clesti, patente, scari si este insotita de agenti de politie comunitara. Actiunea a inceput la ora 10 in zona Pietei Victoriei si s-a terminat la ora 19 pe Calea Floreasca.

“Incercam cu vorba buna sa-i convingem pe oameni sa renunte la aceste afisaje ilegale. Politia face fotografii fiecaruia, iar primaria va transmite avertisment fiecarui autor cunoscut. Cei care promit sa dea placutele jos si nu se conformeaza – vom reveni sa verificam – vor fi sanctionati cu amenzi”, a mai spus coordonatorul acestui eveniment.

Toate materialele demontate au fost transportate la sfarsitul zilei la containerele special amenajate pentru colectarea separata a deseurilor (plastic, hartie, metal).

Campania va continua marti in sectorul 2, pe 10 mai in sectorul 3, pe 24 mai in sectorul 4, pe 31 mai in sectorul 5 si pe 14 iunie in sectorul 6 pentru a reusi sa scoata toate afisajele de pe copacii din Bucuresti.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,559FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente