Programul “Casa Verde” va incepe in cel mult doua saptamani, a anuntat, la Bistrita, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, la o intrunire cu autoritatile locale din judet in care s-a discutat despre probleme de mediu. Ministrul a spus ca amanarea aplicarii programului s-a facut din motive obiective, dar pe care nu le-a precizat.
casa verde
El a adaugat ca, in afara de sursele alternative de incalzire prevazute pana acum in program, ar mai putea fi inclusa si biomasa, o resursa intalnita mai ales in zona de munte.

Biomasa este formata din deseuri din lemn, rumegus, scoarta copacilor, scoarta copacilor, radacini si chiar tulei de porumb. Caldura, produsa este la jumatate din pretul actual al gazelor.

“Pentru mine, care sunt din sud, era greu sa-mi imaginez cum stau lucrurile cu biomasa. Noi mizam mai mult pe soare ca sursa de energie alternativa. Aici, in Bistrita-Nasaud m-am convins ca biomasa este o resursa ecologica importanta si luam in calcul oportunitatea sa o introducem in programul Casa Verde”, a declarat Nemirschi.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here