Un orasel australian a interzis apa imbuteliata

Locuitorii din Bundanoon, Australia, au votat cu o majoritate covarsitoare sa scape orasul de apa imbuteliata pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, informeaza Reuters. Bundanoon devine astfel primul oras australian care alege sa consume apa de la robinet pentru un mediu mai curat.apa imbuteliata
Oamenii de afaceri din mica localitate din emisfera sudica au fost de acord sa inlocuiasca sticlele de unica folosinta cu sticle reutilizabile care pot fi umplute cu apa din fantani. Acestia si-au asumat totodata pierderile la vanzari.

“Apa imbuteliata este importanta in diferite parti ale Australiei si in multe locuri din lume, insa nu este nevoie de ea din moment ce avem parte de un sistem municipal foarte bun de alimentare cu apa”, a spus Huw Kingston, afaceristul local care a condus campania. El a adaugat ca interzicerea comercializarii apei imbuteliate a fost voluntara, fara implicarea politiei din Bundanoon. In felul acesta, schimbarea a depins de cei 50-60 de afaceristi locali.

Interdictia, intens dezbatuta

Organizatia de mediu “Do Something!”, care a sprijinit decizia de interzicere a pungilor de plastic in Coles Bay din Tasmania, a salutat decizia locuitorilor din Bundanoon. In plus, grupul de conservare WWF au desfasurat campanii impotriva apei imbuteliate, explicand ca resursele sunt irosite in procesele de imbuteliere si de transport. Pe de alta parte, seful Institutului australian pentru apa imbuteliata, Geoff Parker, considera ca decizia este dezamagitoare pentru ca rapeste consumatorilor posibilitatea de a alege si pentru ca este in defavoarea imbuteliatorilor si al distribuitorilor.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente