Un parau care se varsa in raul Vedea, in Arges, a fost poluat cu aproximativ 800 de litri de titei

Un parau care se varsa in raul Vedea, in Arges, a fost poluat cu aproximativ 800 de litri de titei
Un parau care se varsa in raul Vedea, in Arges, a fost poluat cu aproximativ 800 de litri de titei

Un parau care se varsa in raul Vedea, in Arges, a fost poluat cu aproximativ 800 de litri de titei, in urma unei avarii produse pe o conducta care apartine Conpet, reprezentantii companiei si cei ai unei firme specializate in depoluare intervenind astfel incat produsul petrolier nu a ajuns in Vedea.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii luni de Inspectoratul de Politie Judetean Arges, politistii din Costesti au fost informati, duminica dupa- amiaza, ca pe o conducta magistrala operata de compania Conpet, intre localitatile Mirosi si Raca, exista o avarie soldata cu scurgeri de titei.

Politisti, jandarmi, angajati ai Apelor Romane si ai Conpet au mers la locul avariei, duminica dupa-amiaza, si au constatat ca nu exista un drum de acces catre zona in care s-a spart conducta, ca solul este extrem de namolos si ca nu se poate ajunge la conducta care este ingropata la o adancime de trei metri sub pamant.

Compania Conpet a luat legatura cu o firma specializata in depoluare, care a inceput procedurile necesare in astfel de situatii.

Directorul general al Conpet SA, Liviu Ilasi, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX ca est vorba despre “o avarie tehnica, provocata cel mai probabil de o coroziune” pe conducta care pleaca de la statia de pompare de la Icoana catre Cartojani si care subtraverseaza paraul Cainelui, care se varsa in raul Vedea.

Potrivit acestuia, irizatii de petrol au aparut pe luciul apei si pe maluri.

Directorul Conpet a mentionat ca inca de duminica dupa-amiaza a fost oprita pomparea pe aceasta conducta si au inceput procedurile de depoluare, Ilasi spunand ca au fost montate pe albia paraului Cainelui mai multe baraje de retentie si ca “situatia este sub control”.

Contactat telefonic, directorul administratiei Bazinale Arges Vedea, Dumitru Ciobanu, a afirmat ca aproximativ 800 de litri de titei s-au scurs in apele paraului Cainelui, dar ca substanta nu a ajuns in raul Vedea, ca urmare a interventiei rapide pentru depoluare.

Potrivit surselor citate, luni continua interventia pentru remederea avariei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente