colectare_pet_002.jpg

Astazi am vazut in Ploiesti nu mai putin de 5 carute care erau pline ochi cu peturi recuperate si care se indreptau spre una din firmele care achizitioneaza materiale reciclabile.

Fara sa vreau am aflat de la unul din carutasi ca aceste peturi erau adunate de pe rauri, de la gropile de gunoi, din ghenele blocurilor si de la tomberoanele caselor. Ma gandeam ca in ciuda saraciei multi dintre semenii nostri au devenit fara voia lor adevarati ecologisti, intr-adevar foarte multe locuri arata mult mai curate dupa o astfel de actiune a “recuperatorilor” de peturi din locuri publice. Cam cate milioane de peturi sunt adunate de acesti oameni nevoiasi si oare cati dintre noi s-au gandit sa depuna aceste peturi in recipiente de reciclare speciale si sa ajute astfel la o mai usoara reciclare a acestor materiale ?

Nici macar pretul derizoriu oferit de cele mai multe societati de recuperare sau desconsiderarea celor mai multi dintre noi nu-i fac pe acesti colectori de deseuri sa renunte la activitatea lor. Nu stiu daca grija fata de mediul inconjurator sau necesitatea unui castig cat de cat ii impinge pe acesti oameni catre actiunile lor de colectare si de cele mai multe ori de igenizare a unor albii de rauri si lacuri, insa este un lucru cert ca este o actiune de apreciat si demna de urmat de fiecare dintre noi, deoarece resursele planetei noastre sunt din ce in ce mai reduse iar noi oamenii din ce in ce mai multi !

Asa ca, nu va jenati sa colectati peturile in loc sa le aruncati in rauri lacuri sau alte locuri total nepotrivite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here