Un proiect tehnic din bani europeni propune amenajarea a 7 piste de biciclete in Arad

  Un proiect tehnic din bani europeni propune amenajarea a 7 piste de biciclete in Arad

  Arad.Un proiect tehnic din bani europeni propune amenajarea a 7 piste de biciclete in municipiu.
  Proiect tehnic pentru amenajarea a 7 piste de biciclete in municipiul Arad. Documentul ar urma sa fie realizat din bani europeni, avand la baza proiectul „Dezvoltarea comuna a pistelor de biciclete in Arad si Gyula”.
  In fapt, Primariile Arad si Gyula vor elabora, pe baza studiilor de fezabilitate deja realizate, proiectele tehnice pentru realizarea unui numar de 14 piste de biciclete: 7 in Arad si 7 la Gyula. Cele din Arad vor fi in lungime totala de aproximativ 14 km iar cele din Gyula de aproximativ 16 km.

  14 kilometri
  Proiectul destinat celor doua orase ar urma sa fie finalizat in 12 luni, valoarea totala a acestuia fiind de 165.212 euro, din care 90.772 euro pentru Liderul de Proiect, municipiul Arad si 74.440 euro pentru partenerul de proiect, orasul Gyula. Contributia Fondului European de Dezvoltare Regionala (FEDR) este de 85% din valoarea proiectului, sprijinul de stat acordat de Guvernul Romaniei este de 2%, iar contributia locala din bugetul Arad de 13%.
  Proiectul este finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria – Romania 2007 – 2013, Axa prioritara 1 – Imbunatatirea conditiilor cheie de dezvoltare comuna si durabila a zonei de cooperare.

  „Dezvoltarea comuna a retelei de transport este o continuare a colaborarii celor doua orase in vederea imbunatatirii infrastructurii de transport, cu impact direct asupra mediului si calitatii vietii cetatenilor lor, dar si asupra dezvoltarii potentialului economic si turistic in zona transfrontaliera”, a precizat pe subiect Corina Draghici, purtator de cuvant al Primariei municipiului Arad.

  Pe masterplan
  Proiectul „Piste de biciclete” este si un pas inainte in implementarea Masterplanului de Transport realizat in cadrul unui alt proiect cu finantare europeana implementat de cele doua orase infratite.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *