Un tribunal din Brazilia a pus sub acuzare un grup de 17 directori executivi Chevron si Transocean pentru deversarea petroliera din noiembrie

Un tribunal din Brazilia a pus sub acuzare un grup de 17 directori executivi Chevron si Transocean pentru deversarea petroliera din noiembrie

Un tribunal din Brazilia a interzis parasirea tarii unui grup de 17 directori executivi ai subsidiarelor locale ale companiilor americane Chevron si Transocean, care ar putea fi pusi sub acuzare pentru fapte in legatura cu deversarea petroliera din noiembrie din largul tarmului brazilian.

Un judecator federal din Rio de Janeiro a aprobat solicitarea procurorilor, care vor sa puna sub acuzare ambele companii americane, transmite Reuters.

Sunt vizati 17 directori executivi ai filialelor locale ale Chevron si Transocean, inclusiv directorul general al Chevron Brazil, George Buck.

Procurorii au aratat ca acuzatiile vor fi prezentate marti sau miercuri judecatorilor. Decizia privind interdictia de a parasi tara vine la o zi dupa ce Paza de Coasta din Brazilia a descoperit o noua pata de petrol in apropiere de exploatarea offshore Frade, operata de Chevron in parteneriat cu Petrobras (Brazilia) si un consortiu de companii japoneze.

Incidentul din noiembrie a deversat 3.000 de barili de petrol, mai putin de 0,1% din cantitatea scursa in 2010 in Golful Mexic dupa explozia catastrofala de la platforma Deepwater Horizon, controlata de BP.

Cu toate acestea, Chevron se confrunta cu un proces civil pentru daune care se ridica la un total de 11 miliarde de dolari, cel mai mare dosar de mediu din istoria Braziliei. Chevron a anuntat ca nu exista indicii care sa sugereze o legatura intre incidentul din noiembrie si pata de petrol descoperita vineri de autoritati.

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente