In acesta primavara padurarii bihoreni si-au propus impadurirea a peste 60 de hectare

0
395
La Cenad, o pădure întreagă apare doar în acte
In acesta primavara padurarii bihoreni si-au propus impadurirea a peste 60 de hectare

A deveni o traditie ca la mijlocul lunii martie Directia Silvica Bihor sa demareze „Luna plantarii arborilor”.
In cadrul acestei actiuni padurarii doresc sa regenereze in primavara acestui an o suprafata de 252 hectare din care 192 ha regenerari naturale si 60 ha impaduriri. Pentru consolidarea plantatiilor executate in anii anteriori se vor executa completari pe o suprafata de 53,27 ha. Pentru realizarea acestui program se vor utiliza peste 575 mii bucati puieti forestieri din 15 specii diferite.

Pe langa lucrarile de impadurire specifice, Directia Silvica Bihor si-a propus sa efectueze si actiuni de condsolidare a terenurilor din fondul forestier impadurite in primavara anului 2011, respectiv cate un hectar in raza fiecarui ocol silvic, deci un total de 9 ha pe directie, precum si o serie de simpozioane, conferinte, comunicari, informari la nivelul ocoalelor silvice. In cadrul acestora se vor dezbate probleme actuale si viitor referitoare la fondul forestier, regimul silvic, legislatia silvica, diverse probleme ridicate de populatie. Nu vor lipsi nici drumetiile in aer liber pentru copii care vor vizita ariile protejate din custodia Directiei Silvice. Mai mult, vor fi organizate concursuri avand ca tema principala ƒ„Padurea, sursa de viata”, precum si a unor actiuni de plantare, cu participarea cetatenilor si in mod special a copiilor si tinerilor. In cadrul fiecarui ocol silvic vor fi efectuate actiuni de curatenie in fondul forestier, pe liziere, vor fi instalate panouri de propaganda silvica, vor fi curatate si amenajate izvoarele, traseele si amenajarile turistice de fond forestier.
Persoanele fizice si juridice care doresc sa planteze arbori vor beneficia pe durata campaniei de preturi avantajoase la materialul saditor, precum si de consultanta gratuita din partea personalului silvic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.