Una dintre sursele scurgerii de petrol din Golful Mexic a fost a fost blocata

0
243

Un oficial al Pazei de Coasta a declarat ca autoritatile se asteapta ca scurgerile pe petrol sa ramana la fel de importante, chiar daca au mai ramas doar doua surse.pata de petrol

Grupul petrolier BP a reusit sa inchida una din cele trei surse prin care este deversat petrol in Golful Mexic, dar acest progres nu va micsora cantitatea de petrol scursa in mare.

„BP a reusit sa blocheze una din cele trei surse, dar au ramas alte doua”, a declarat un oficial al Pazei de Coasta, Brandon Blackwell.

„Ne asteptam insa ca scurgerile de petrol sa ramana la acelasi nivel, chiar daca acum sunt doar doua surse. Va fi mai usor sa ne concentram pe doua surse in loc de trei. Facem progrese”, precizeaza Blackwell.

Grupul petrolier britanic, care exploata platforma scufundata in largul coastelor statului Louisiana se straduia de doua zile sa blocheze cu o valva una din sursele scurgerii de petrol, dar metoda nu va putea fi folosita si pentru celelalte doua surse.

Compania BP apreciaza ca aproximativ 800.000 de litri de petrol se scurg zilnic in mare din sonda platformei Deepwater, scufundata pe 22 aprilie, intr-un incident soldat cu 11 morti.

Pata de petrol rezultata are o lungime de 200 de kilometri si latimea de 110 kilometri, hidrocarburile ajungand deja pe tarmurile statului Louisiana.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.