Unda verde pentru amidon in panificatie

Introducerea amidonului in compozitia produselor de brutarie nu modifica proprietatile senzitive ale acestora, conform unui studiu efectuat de cercetatorii din Spania. Rezultatele sunt foarte importante pentru producatori, in special pentru cei din domeniul panificatiei, care aveau rezerve in a utiliza amidonul ca ingredient. Oamenii de stiinta accentueaza totusi faptul ca, desi amidonul nu are efecte nocive asupra produselor, totusi aduce cateva modificari in compozitia lor. Umiditatea si gustul de dulce se pot schimba, iar alimentele pot deveni nisipoase. Totusi, aceste caracteristici nu devin nocive pentru consumatori.

Cercetatorii apreciaza calitatea amidonului in produsele de panificatie, deoarece are efecte psihologice pozitive, iar produsele sunt mai bune calitativ, ceea ce nu este realizabil cu fibrele insolubile traditionale.

Amidonul poate fi impartit in trei categorii: foarte digestibil (RDS, proces care dureaza aproximativ 20 minute), care se digera mai incet (SDS, intre 20 si 120 minute), si cel care rezista pe o perioada mai mare de timp (RS). Al doilea tip nu este digerabil, dar este fermentat in intestinul larg si are propietati probiotice. Cel de tip RS poate fi gasit in stare naturala in cartofii reci preparati, in pastele fainoase si in orez, dar si in fasolea coapta si in linte.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente