Uniunea Ecologista

  0
  403
  Uniunea Ecologistă
  Uniunea Ecologista

  Din organigrama Uniunii Ecologiste fac parte, intre altii, academicianul Razvan Theodorescu si scriitorul Dinu Sararu

  Sambata s-a lansat Uniunea Ecologista, o structura civico-politica ce isi propune sa caute cele mai bune solutii pentru rezolvarea problemelor economice, sociale si de protejare a mediului. Printre initiatorii proiectului se regasesc reprezentanti de varf ai lumii academice, culturale, artistice, dar si din mediul de afaceri.

  Din organigrama Uniunii Ecologiste fac parte, intre altii, academicianul Razvan Theodorescu si scriitorul Dinu Sararu
  Obiectivul declarat al Uniunii este sa reuneasca punctele de vedere ale societatii civile pe temele de interes general. Co-presedintele Marian Pana explica orientarea noii formatiuni: „Avem nevoie ca si societatea civila sa se manifeste. Pozitia noastra in ceea ce priveste Rosia Montana va fi pozitia societatii civile, la fel si pozitia noastra in ceea ce priveste sisturile bituminoase si mult discutatele probleme de acolo”.

  Desi nu se vrea o constructie politica, Uniunea Ecologista va avea si o componenta politica, dupa cum spune celalalt co-presedinte, Mircea Cosea: „Este un partid care face parte din aceasta uniune pe care noi am creat-o, Partidul Uniunea Ecologista Romana, care va fi cel care va reprezenta ideea de ecologism in alegerile care vor avea loc. Toate astea ne-au determinat sa oferim o alternativa politica. Ecologia nu inseamna numai plantarea de pomi, inseamna o actiune plecata de jos, de la individ, de aparare a patrimoniului acestei tari”.

  In cadrul evenimentului a fost lansat si un manifest ecologist, precum si Pactul Ecologist pentru Romania. Din grupul de initiativa fac parte reprezentanti ai lumii academice, precum Razvan Theodorescu, dar si oameni de afaceri.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.