Incalzirea vremii scoate din barlog ursii, care incep sa caute de mancare. Ca sa-i impiedice sa se apropie de oras si sa puna in pericol turistii, silvicultorii din Prahova au grija ca animalele sa gaseasca in padure hrana, dupa pofta inimii.
urs
Au infiintat o adevarata autoservire pentru ursi, pe care o aprovizioneaza zilnic cu bunatati. Si metoda pare sa dea rezultate, pentru ca ursii nu se mai dau dusi din inima padurii, unde le vine meniul la nas.

Silvicultorii din Sinaia cara zilnic in inima padurii peste 30 de kilograme de hrana. Mancarea este una speciala, foarte bogata in proteine, ca sa sature masivele animale.

Mirosul are si el un rol important, facut sa atraga ursii de la mari distante.

Comportamentul ursilor este influentat, in mare parte, de pofta lor de mancare. Adesea ei coboara din padure, in zonele locuite, atrasi de resturile alimentare aruncate de oameni. De aceea, silvicultorii au pregatit niste bariere de hrana pe care le alimenteaza zilnic.

Tot in aceasta perioada se desfasoara si evaluarea efectivelor de urs din masiv. Anul trecut au fost relocati 12 ursi care creau probleme in statiuni si erau considerati un adevarat pericol.

Turistii care trec prin Sinaia se expun tot mai des riscului de a se intalni cu ursii si nu iau in considerare cat de periculoase sunt aceste fiare.

In jurul orasului Sinaia se afla peste 40 de ursi. Zona este rezervatie de genofond, iar vanatoarea de ursi este strict interzisa.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here