In urma analizelor de laborator facute asupra ursului impuscat, vineri seara, de vanatorii brasoveni, nu s-au gasit urme de tesut uman in stomacul acestuia.
„Carnea se digera in maximum sase ore, materia vegetala mai greu. Intre momentul in care a omorat acel tanar si a fost impuscat au trecut aproape 20 de ore”, a subliniat insa seful AJVPS Brasov, Petre Noaghea.
Actualele rezultate, date de specialistii Directiei Sanitar-Veterinare Brasov, au infirmat astfel, partial, ipoteza conform careia acesta ar fi fost ursul care l-a ucis pe tanarul de 20 de ani pe Tampa. Ursoaica de aproximativ 6-7 ani, cu pui, s-a intors sambata exact la „locul crimei”.
Pentru a fi siguri ca nu „au incurcat” ursul, anchetatorii au prelevat fire de par si bucati din ghearele ursului impuscat. Probele vor fi trimise la un laborator din Cehia pentru a fi comparate cu firele de par si urmele de gheare gasite pe cadavrul tanarului. „Credem ca ursul pe care l-am impuscat este cel care l-a ucis pe acel barbat. Cand am decis sa impuscam animalul, am luat in considerare comportamentul sau. Din experienta noastra, un urs revine acolo unde vede sursa de mancare sau unde ascunde hrana. Era clar ca numai ursul care atacase cu o noapte inainte putea reveni exact la banca unde a fost descoperit cadavrul”, a declarat Noaghea.
Pe de alta parte, jandarmii montani din Busteni au fost alertati sambata seara de doi turisti, o tanara romanca si un turist libian, aflati in zona Cascadei Urlatoarea. Ei se refugiasera pe o stanca de frica ursului care le dadea tarcoale. Jandarmii au fost ajutati de un voluntar cu un ATV pentru a ajunge in zona greu accesibila. Ei i-au recuperat pe turisti, care au luat insa intamplarea ca pe o gluma haioasa.
La un alt doilea apel pe numarul 112, un turist a reclamat ca pe Valea Cerbului aproximativ 50 de persoane s-au adunat pentru a vedea un urs la un container de gunoi. Oamenii legii au incercat sa le explice oamenilor pericolul la care se expun, insa, cand au aruncat o petarda pentru a indeparta ursii din zona, turistii i-au huiduit. „Nu ni se pare normal ca animalele sa fie gonite cu petarde. Pe noi nu ne deranjeaza ca vin destul de aproape de corturi. Sunt animale salbatice, asa ca vrem sa le pozam”, isi spune parerea Marin Stolnicu, din Bucuresti.
Sursa: Evenimentul Zilei