Romanii, acuzati ca au trecut sub tacere dezastrul ecologic de pe Tisa

O avarie ce a provocat deversarea unor metale grele in raul Tisa, nu a fost anuntata, la timp, de catre partea romana, conform ucrainienilor.
dezastru ecologic pe tisa
Ecologistii verifica in prezent calitatea apei in zona transfrontaliera a Tisei, insa, din cauza inundatiilor, acestia nu au reusit sa ajunga la unele puncte de control. Ucrainienii afirma ca o viitura puternica ar fi raspandit apa poluata cu substante periculoase pe o distanta de sute de kilometri pe teritoriul Ucrainei.
Conform rezultatelor de care dispune partea ucraineana la ora actuala, apa raului nu este poluata si nu au fost descoperiti pesti morti, dar Kievul a ridicat unele obiectii fata de Romania, in legatura cu incalcarea mai multor acorduri guvernamentale privind gestiunea apelor. Inaintea acestui eveniment, Romania si Republica Moldova acuzasera autoritatile ucrainiene de deversari controlate in Nistru. Kievul a fost banuit ca a evacuat 4.000 de metri cubi de apa dintr-un baraj, volum ce a amplificat inundatiile de-a lungul Nistrului.

Sursa: Curentul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente