Ursii polari devin canibali

Un urs polar mascul cara dupa el ramasitele unui pui de urs pe care l-a separat de mama lui, l-a ucis si l-a devorat, intr-o zona din nordul Canadei.urs polar mascul

Este doar unul dintre exemplele ce demonstreaza raspandirea canibalismului printre ursii polari, sustin activistii care lupta pentru mediu, citati de „The Times”. Ursii ar putea fi obligati sa se manance intre ei deoarece gheata arctica se formeaza tot mai greu si animalele au la dispozitie o platforma tot mai mica de pe care sa vaneze foci, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii canadieni in anul 2006.

Asociatia Mondiala de Meteorologie a anuntat la summitul despre schimbarea climatica organizat de Natiunile Unite la Copenhaga ca aceasta decada e pe cale sa devina cea mai calduroasa perioada de cand se inregistreaza temperaturile, din 1850, iar anul 2009 ar putea fi in top cinci.

Totusi, un lider al eschimosilor din zona a respins aceasta idee a legaturii dintre canibalismul ursilor si schimbarea climatica. „Un urs care mananca un pui devine deodata subiect de stiri si presa incearca sa-l -marite- cu schimbarea climatica. Devine absurd, cand de fapt este ceva normal, o intamplare normala”, a explicat acesta.

Ursul care a mancat puiul a fost surprins de un grup de turisti care au fost socati de ce au vazut si unii au izbucnit in lacrimi. Potrivit cercetatorilor, in acest an au fost inregistrate opt cazuri de ursi polari care au mancat pui in regiunea Churchill din Canada.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *