Ursoaica Betsy face mofturi la mancarea romaneasca

Ursul texan, adus in urma cu doua saptamani la Rezervatia din Zarnesti, a fost eliberat intr-unul dintre tarcuri.ursoaica Betsy

Ursoaica adusa din Statele Unite ale Americii se bucura acum de natura si de libertate in Rezervatia de la Zarnesti. Reprezentantii rezervatiei spun ca animalul se simte atat de bine incat nici nu mai vrea sa mai auda de mancarea pe care o primea si pe vremea in care era inchisa in cusca.

„De cand a venit, Betsy nu s-a atins de mancarea data de noi. Mananca doar iarba, foarte multa iarba, se bucura de ce gaseste in tarcul in care este”, a spus Cristina Lapis, presedinta „Asociatiei Milioane de Prieteni” .

Ursoaica nu vrea insa sa auda de ceilalti ursi sau de un eventual vecin de tarc. Desi reprezentantii rezervatiei doreau ca aceasta sa devina colocatara cu o ursoaica din Romania, Monica, animalul nu pare acum nerabdator sa se imprieteneasca cu semenii sai. Mai mult, ursul Texan da semen de agitatie si nervozitate in momentul in care celelalte animale incearca sa se apropie de spatiul in care se afla.

„In cazul ursilor care au trait toata viata in captivitate, acomodarea in mediul natural este mai dificila. Uneori dureaza cateva luni, alteori si mai mult. Trebuie doar sa avem rabdare si sa speram ca Betsy se va obisnui si cu ceilalti ursi”, a adaugat Cristina Lapis.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *