Ursul polar se topeste pentru Ziua Mondiala a Mediului 2011

Ursul polar se topeste pentru Ziua Mondiala a Mediului 2011

Statuia unui urs polar, in marime naturala si care va putea fi atinsa, va sosi in piata Customs House din Sidney, la sfarsitul acestei saptamani.

Sosirea ursului coincide cu Ziua Mondiala A Mediului, sarbatorita pe 5 iunie, si este a sasea oprirea din turneul global al Ursului de Gheata, care subliniaza faptul ca viata arctica sufera de pe urma schimbarilor climatice.

„Mesajul pe care incerc sa il ofere are mai multe intelesuri. Sunt asa de multe metafore legate de aceasta sculptura”, spune creatorul ei, Mark Coreth. „Am conceput Ursul de Gheata cand vizitam Arctica impreuna cu ghizii inuiti, in 2007. Acolo am vazut primul urs polar in salbaticie si am inteles necazul in care se afla aceasta specie critic amenintata cu disparitia. Mesajul Ursului de Gheata a mers mai departe decat imi imaginam”, a mai spus Coreth.

Coreth va sculpta Ursul la fata locului, dintr-un imens cub de gheata. Publicul va putea apoi sa il atinga, si va simti cum gheata se topeste sub maini: metafora este impactul omului.

Ursul de Gheata va strange fonduri pentru trei organizatii de mediu partenere: WWF Austrasia, 1 million women si Australian Youth Climate Coalition (AYCC).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *