Documentar despre deseurile nucleare la EcoTIFF

Documentar despre deseurile nucleare la EcoTIFF

Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) a dedicat ziua de astazi mediului. Sectiunea EcoTIFF cuprinde trei filme principale care au debutat astazi, la ora 10, la Cinema Arta cu “Solutii locale pentru dezvoltarea locala” in regia lui Coline Serreau.

La ora 13.00, la Cinema Victoria va fi proiectat filmul In Eternitate in regia lui Michael Madsen. Acesta a discutat cu cinefilii despre documentarul care prezinta solutia pe care Finlanda s-a hotarat sa o adopte pentru depozitarea deseurilor si mai exact construirea unui sistem de hale si tuneluri subterane numit “Onkalo”.

“E un film despre prima incercare din lume de a gasi o solutie pentru deseurile nucleare. Este un loc, o constructie care ar trebui sa functioneze timp de 1000 de ani intr-un mod cu totul si cu totul sigur. La prima vizionare din Finlanda, publicul s-a declarat rusinat de tara sa deoarece nu era informat despre consecintele deseurilor nucleare si despre faptul ca nu se vorbeste despre asta. La un festival cineva mi-a spus ca acest film e cea mai frumoasa sinucidere pe care a vazut-o vreodata”, a povestit Madsen. Realizarea filmului a durat trei ani si jumatate.

Ziua EcoTIFF continua cu proiectia peliculei “O sambata obisnuita” in regia lui Alexander Mindadze, care va putea fi vicionat la ora 21.30 la Cinema Victoria, dar si cu o dezbatere pe tema deseurilor nucleara la TIFF Lounge de la ora 14.30.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,345FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente