Vadim: Prin interzicerea cianurilor, PE a oprit Cernobilul de la Rosia Montana

  0
  297

  Eurodeputatul Corneliu Vadim Tudor saluta votul dat in Parlamentul European impotriva folosirii cianurii in minerit, completand ca astfel a fost oprit „Cernobilul de la Rosia Montana”.Rosia Montana

  „Cind zicem cianura, zicem moarte”, a declarat Corneliu Vadim Tudor in deschiderea discursului sustinut in Parlamentul European.

  Europarlametnarul roman a salutat votul dat de europeni impotriva folosirii cianurilor in minerit. „Acest vot categoric ne face noua, romanilor, un mare bine. In Transilvania se afla unul dintre cele mai mari zacaminte naturale din lume. Oamenii de stiinta apreciaza ca e vorba de 300 de tone de uraniu, de o mare puritate, de 800 de tone de aur, de 2.000 de tone de argint si de imense cantititati de alte metale si elemente rare. O Mafie lacoma, autohtona si transnationala, da tircoale acestor bogatii, facind o propaganda din ce in ce mai agresiva, in care abunda minciunile cele mai ridicole. Folosirea cianurii ar fi provocat un dezastru colosal: otravirea mediului inconjurator, dinamitarea a 4 munti, distrugerea a 9 cimitire si demolarea a 8 biserici crestine, dar si disparitia a 1.700 de kilometri de galerii romane, fiind sterse de pe fata pamintului ruinele cetatii romane Alburnus Maior, o comoara arheologica descrisa de UNESCO drept ,,un patrimoniu cultural unic in lume”. Europei i-a fost de ajuns un Cernobil, nu ii mai trebuie altul!”, a spus Corneliu Vadim Tudor la Bruxelles.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.