Elefantii se sperie de albine, nu de soricei

0
433

Cercetatorii au descoperit ca elefantii chiar dau alarma atunci cand vad albine.albine

Se spune ca elefantilor le este frica de soricei, insa oamenii de stiinta au descoperit acum ca elefantii se sperie de fapt de albine, iar pachidermele chiar dau alarma cand le vad.

Cercetatorii spera ca aceasta descoperire sa salveze fermele de elefanti si ca elefantii vor fi si ei salvati.

Conflicte intre oameni si elefanti apar des in tari precum Kenya. Un singur elefant infometat poate distruge o ferma intreaga peste noapte. Unii fermieri chiar ucid elefanti din cauza distrugerilor, dar se intampla si ca animalele sa omoare oameni, iar apoi sunt vanate de ingrijitorii parcurilor.

Descoperirea ca elefantii emit alarme de joasa-frecventa atunci cand vad albine ar putea sa ajute la reducerea acestor conflicte, spune Lucy King, un om de stiinta specializat in comportamentul animalelor.

Fermierii au putea construi „garduri de albine” in jurul plantatiilor, prin punerea stupurilor la 10m distanta unul de celalalt. Stupii vor fi legati de sarme care ii vor legana atunci cand elefantii se vor impiedica de ele. Astfel, albinele vor iesi la „atac” si pachidermele vor fugi.

Lucy King a facut doua experimente. In primul, a pus sunete de albine langa elefanti, iar acestia au fugit. Cercetatorii au observat ca si animalele aflate departe de sunete au plecat, ceea ce inseamna ca au comunicat cu ceilalti.

In al doilea experiment, King a atarnat microfoane ultra-sensibile de copaci, dupa care a pus din nou sunetele de albine si a inregistrat reactia elefantilor. Astfel, au confirmat ca pachidermele dau alarma cand aud albinele.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.