Valea Cerbului din Busteni, oaza de liniste a turistilor

  0
  450
  Valea Cerbului din Buşteni, oaza de linişte a turiştilor
  Valea Cerbului din Busteni, oaza de liniste a turistilor
  Valea Cerbului din Busteni, oaza de liniste a turistilor

  Valea Cerbului din Busteni s-a transformat in sat de vacanta in aceste zile. Peste o suta de turisti veniti din toata tara si-au instalat locuintele pe patru roti la poalele muntilor. Unii dintre ei au venit sa petreaca minivacanta de 1 Mai, altii, insa, au de gand sa stea toata vara in aer curat, la umbra padurii. Sunt insa si turisti de-o zi care vin la munte doar pentru cateva ore de plaja.

  Rulotistii care au “invadat” Valea Cerbului si-au luat cu ei de acasa aproape totul: vase, mobila, aparate electrocasnice, provizii de hrana. Nici animalele de companie nu au fost uitate. Sofia Tudose, o ploiesteanca cu multa pofta de viata, a venit sa faca o baie de soare la munte impreuna cu familia. Nu o sperie prognozele meteorologilor pentru urmatoarele doua saptamani. A adus cu ea mai multe carti pe care sa le citeasca dimineata, la cafea, dar si un tuci in care sa gateasca. De aproape cinci ani isi ia cu ea si pisica. Ca si anul trecut, si-a pus rulota langa raul din vale. Asa cum a vazut la vecinii sai, si-a imprejmuit casa pe patru roti cu gard din panglici. La intrare in gradina improvizata in fata rulotei a asezat doua ghivece cu flori. “E tare frumos aici, motiv pentru care, de opt ani, eu si sotul meu venim de la inceputul lunii mai si stam pana in septembrie. Ne bucuram de aerul curat, dar trebuie sa recunosc ca ne e mai usor sa stam aici, in mijlocul naturii, decat sa locuim intr-un apartament. Aici nu platim intretinere, curent, ci doar un abonament de 200 de lei petru tot sezonul. Mergem si acasa, ca sa platim facturile care trebuie achitate luna de luna si sa facem aprovizionarea”, a spus femeia.

  Primaria Busteni a amenajat in Valea Cerbului cateva gratare si mai multe mese cu banci din lemn unde turistii sa poata lua masa.

  Si statiunea Cheia a fost populata de rulotisti. Acestia insa si-au instalat “casele” pe terenuri particulare imprejmuite. Tarifele pentru o zi de cazare sunt de 10 lei de familie. Cazarea la pensiunile din Cheia costa in aceasta perioada intre 70 si 150 de lei, pe noapte, in functie de confortul oferit.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.