Valul verde ia pe sus companiile americane

O coalitie americana formata din organizatii de mediu, The Environmental Paper Network (EPN), a emis un raport in care evalueaza atitudinea companiilor americane fata de utilizarea hartiei reciclate. Scopul declarat al organizatiei este de a trage un semnal de alarma pentru ca industria hartiei sa-si schimbe politica de productie cu una sustenabila si cu un impact mai mic asupra mediului.

Raportul indica o lista de descoperiri cu caracter negativ vis-a-vis de impactul de mediu, dintre care amintim faptul ca :
– Industria hartiei din SUA este al patrulea cel mai mare emitent de gaze cu efect de sera.
– 25% din deseurile care umplu gropile de gunoi sunt de hartie.
– 40% din lemnul prelucrat industrial este consumat pentru producerea hartiei
– Productia de hartie continua sa stea la baza a numeroase conflicte pe probleme de drepturi de proprietate, cultura si sanatate intre producatorii de hartie si diverse comunitati indigene din lumea intreaga.

Autorii raportului spun ca ceea ce i-a determinat sa faca un studiu de acest fel este “valul verde” care pare sa fi cuprins intreaga America de Nord. In ultimele luni, tot mai multe companii cauta sa aduca o contributie protejarea mediului adoptand politici verzi in ceea ce priveste utilizarea hartiei. Dintre acestia sunt amintite companii precum Victoria”s Secret, Williams Sonoma, Staples, FedEx-Kinkos si Random House.

“Vestea buna este ca schimbarea in industria hartiei a inceput deja, iar liderii corporatiilor din fiecare sector adopta noi instrumente de lucru, fac alegeri de productie responsabile fata de paduri, clima si sanatate”, a declarat Joshua Martin, Coordonator Environmental Paper Network.

Martin a spus de asemenea ca raportul ofera o viziune provocatoare asupra industriei hartiei si spera sa aseze bazele unei informari de mediu de care companiile sa profite pentru a progresa in urmatorii ani.Raportul subliniaza insa si cateva aspecte pozitive ale valului verde, cum ar fi faptul ca

– Exista o crestere a cererii pe piata hartiei reciclate
– Cresterea suprafetei de paduri acreditate de Stewardship Council ca fiind gestionate sustenabil
– Productia de decoloranti alternativi la decolorarea cu
– Cresterea nivelului de recuperare a deseurilor din hartie
Printre imbunatatirile pe care EPN ar vrea sa le aduca la industria hartiei se numara practicile responsabile si acreditate de gestionare a lemnului padurilor, reciclarea hartiei si revalorificarea ei, o miscare de reducere a consumului de hartie din partea consumatorilor si o schimbare de la albitorii toxici la cei fara impact negativ de mediu.

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente