Valul verde ia pe sus companiile americane

  0
  454

  O coalitie americana formata din organizatii de mediu, The Environmental Paper Network (EPN), a emis un raport in care evalueaza atitudinea companiilor americane fata de utilizarea hartiei reciclate. Scopul declarat al organizatiei este de a trage un semnal de alarma pentru ca industria hartiei sa-si schimbe politica de productie cu una sustenabila si cu un impact mai mic asupra mediului.

  Raportul indica o lista de descoperiri cu caracter negativ vis-a-vis de impactul de mediu, dintre care amintim faptul ca :
  – Industria hartiei din SUA este al patrulea cel mai mare emitent de gaze cu efect de sera.
  – 25% din deseurile care umplu gropile de gunoi sunt de hartie.
  – 40% din lemnul prelucrat industrial este consumat pentru producerea hartiei
  – Productia de hartie continua sa stea la baza a numeroase conflicte pe probleme de drepturi de proprietate, cultura si sanatate intre producatorii de hartie si diverse comunitati indigene din lumea intreaga.

  Autorii raportului spun ca ceea ce i-a determinat sa faca un studiu de acest fel este „valul verde” care pare sa fi cuprins intreaga America de Nord. In ultimele luni, tot mai multe companii cauta sa aduca o contributie protejarea mediului adoptand politici verzi in ceea ce priveste utilizarea hartiei. Dintre acestia sunt amintite companii precum Victoria”s Secret, Williams Sonoma, Staples, FedEx-Kinkos si Random House.

  „Vestea buna este ca schimbarea in industria hartiei a inceput deja, iar liderii corporatiilor din fiecare sector adopta noi instrumente de lucru, fac alegeri de productie responsabile fata de paduri, clima si sanatate”, a declarat Joshua Martin, Coordonator Environmental Paper Network.

  Martin a spus de asemenea ca raportul ofera o viziune provocatoare asupra industriei hartiei si spera sa aseze bazele unei informari de mediu de care companiile sa profite pentru a progresa in urmatorii ani.Raportul subliniaza insa si cateva aspecte pozitive ale valului verde, cum ar fi faptul ca

  – Exista o crestere a cererii pe piata hartiei reciclate
  – Cresterea suprafetei de paduri acreditate de Stewardship Council ca fiind gestionate sustenabil
  – Productia de decoloranti alternativi la decolorarea cu
  – Cresterea nivelului de recuperare a deseurilor din hartie
  Printre imbunatatirile pe care EPN ar vrea sa le aduca la industria hartiei se numara practicile responsabile si acreditate de gestionare a lemnului padurilor, reciclarea hartiei si revalorificarea ei, o miscare de reducere a consumului de hartie din partea consumatorilor si o schimbare de la albitorii toxici la cei fara impact negativ de mediu.

  Sursa: Green Report

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.