Vanatorii nu mai sunt conditionati sa fie membri ai unor asociatii de vanatori sportivi pentru a purta folosi armele de vanatoare

Vanatorii nu mai sunt conditionati sa fie membri ai unor asociatii de vanatori sportivi pentru a purta folosi armele de vanatoare

Asociatiile de vanatori vor ramane de la 1 august fara o sursa sigura de venit. Vanatorii nu mai sunt conditionati, din acel moment, sa fie membri ai unor asociatii de vanatori sportivi pentru a purta folosi armele de vanatoare, odata cu aparitia Legii nr 117/15 iunie 2011, pentru modificarea si completarea Legii nr 295 din 2004. Singura conditie pe care trebuie s-o indeplineasca vanatorul este aceea de a detine permis de vanatoare eliberat de autoritatile romane. Se pare ca legea a venit in sprijinul acelor vanatori care achitau an de an cotizatia de 800 pana la 1000 de lei pe an, doar pentru a-si pastra arma, fara a participa macar o zi la vanatoare.
Legea pare insa sa ia la tinta Asociatiile de vanatoare care si-au bazat veniturile pe cotizatiile vanatorilor, care erau obligati sa fie membri intr-o asociatie si sa cotizeze anual pentru a putea sa-si pastreze arma.
Ce spunea legea
Legea nr 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor prevedea la art 37 ca dreptul de a purta si folosi armele de vanatoare se acorda, in conditiile prezentei legi, vanatorilor care sunt membri ai unor asociatii de vanatori sportivi, legal constituite, ce isi desfasoara activitatea conform Legii fondului cinegetic si a protectiei vanatului nr. 407/2006, republicata, cu modificarile ulterioare, care au sustinut examenul pentru obtinerea calitatii de vanator si detin permis de vanatoare cu viza valabila.
“Astazi, aceste asociatii sunt dezavantajate prin faptul ca cotizatia vanatorilor nu mai poate reprezenta un venit sigur in viitor pentru ele”, a declarat Cristian Chismorie, de la Asociatia de vanatoare “Rugut Inflorit”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,329FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente