Verificari privind interventiile pe spatiile verzi

  0
  360

  spatii-verzi.jpgIn aceasta perioada societatile comerciale de profil desfasoara intense lucrari edilitar-gospodaresti de constructii si reparatii. Din cauza iernii care bate la usa, a sfarsitului de an precum si a faptului ca beneficiarii acestor lucrari au la dispozitie resurse financiare necheltuite, se incurajeaza executia de lucrari fara avize sau fara a respecta conditiile impuse.

  Acest fapt a facut ca Directia de Mediu din cadrul Primariei Municipiului Timisoara sa efectueze, incepand cu data de 01.11.2007, un control tematic in cadrul caruia s-a verificat respectarea prevederilor legale in vigoare privind interventiile pe spatiile verzi, conform Legii nr. 24/2007 si modul de depozitare a materialelor de constructii, organizarilor de santiere si plata taxelor de ocupare a domeniului public, conform HCL nr. 371/2007.
  Conform Legii nr. 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din zonele urbane, persoanele fizice sau juridice raspund contraventional cu amenda de la 50 la 100 lei, respectiv de la 1.000 la 10.000 lei pentru folosirea neautorizata a terenurilor sau spatiilor verzi.
  Conform HCL 371/2007 se interzice:
  – depozitarea direct pe sol a materialelor de constructii si a deseurilor rezultate din activitatile de constructii, cu exceptie cazurilor in care acestea sunt ambalate sau depozitate in containere standardizate, nu afecteaza solul si au fost achitate taxele legale de ocupare a domeniului public;
  – montarea de schele, macarale sau alte utilaje pentru constructii, fara aprobare si fara plata taxei zilnice de ocupare temporara a locurilor publice.
  Ca urmare a verificarilor efectuate in zonele Complexul Studentesc si Cetate, inspectorii din cadrul Serviciului Protectia Mediului au dat un numar de 26 invitatii si somatii, 8 dintre acestea fiind solutionate in termenul acordat, iar pentru celelalte 18 au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 14.000 lei, atat pentru depozitari ilegale de materiale de constructie pe domeniul public cat si pentru distrugerea zonelor verzi.
  Directia de Mediu va continua si in perioada urmatoare aceste verificari, iar persoanelor fizice sau juridice care distrug zona verde sau efectueaza lucrari de reparatii si constructii si nu respecta prevederile legale amintite vor fi sanctionate contraventional.

  Primar,
  Gheorghe CIUHANDU
  Sursa: Primaria Timisoara

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.