Viata marina din Marea Rosie, afectata de o deversare de petrol in Egipt

Ministerul Mediului egiptean a declarat ca deversarea este tinuta sub control si ca ia masuri pentru reducerea poluarii. viata in marea rosie

Petrolul deversat de la o platforma petroliera, situata pe coasta egipteana a Marii Rosii, pericliteaza viata submarina, a anuntat o organizatie neguvernamentala egipteana pentru protectia mediului, relateaza AFP.

Deversarile au aparut la nordul statiunii Hurghada si in regiunea din apropiere, care atrage anual milioane de turisti datorita bogatiei mediului submarin, a declarat directorul organizatiei Hurghada Environmental Protection and Conservation Agency (HEPCA), Amr Ali.

„Acest lucru a inceput in urma cu cinci zile si companiile responsabile nu au informat pe nimeni. Este o catastrofa”, a precizat Ali, adaugand ca petele de petrol au inceput sa polueze zonele protejate si sa afecteze plajele turistice.

„Intreprindem toate actiunile legale pentru a nu se raspandi mai mult”, a mentionat Ali, care a refuzat sa dezvaluie numele companiilor in cauza, invocand motive juridice.

Ministerele Mediului si Turismului au dat asigurari, la randul lor, ca deversarile de petrol sunt tinute sub control si ca sunt luate masuri pentru a „combate poluarea”, a anuntat agentia oficiala Mena.

Ministrul Mediului, Maged George, si cel al Petrolului, Sameh Fahmy, au vizitat sambata zona afectata.

Potrivit directorului HEPCA, aceasta mobilizare nu este suficienta. „Vizitele nu folosesc la mare lucru. Am dori un plan de actiune clar si sa fie aplicate norme mai stricte in privinta platformelor pentru a proteja zonele naturale”, a declarat acesta.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *