Viceprimarul Iasiului le-a facut „isterice” pe militantele pentru protectia animalelor

0
636

El crede ca maidanezii sunt problema numarul unu a Iasilor.
In urma unei intalniri cu membrii Comitetului Antiepi-zootic, viceprimarul municipiului Iasi, Constantin Neculau, a declarat ca a propus sa se ia decizia de eutanasiere a cainilor dintr-o zona a orasului afectata de rabie, in care s-a instituit carantina de gradul III (pe o raza de 3 kilometri).

El a declarat: „Vom modifica luna aceasta hotararea de consiliu local referitoare la protectia animalelor dupa normele noii legi promulgate recent. Cainii comunitari sunt problema numarul unu in Iasi. Am inteles ca doamnele astea isterice de la Asociatia (pentru protectia animalelor n.n.) Sfantul Mucenic Trifon ne vor da in judecata, dar legea este de partea noastra. Nu conteaza ca au angajat-o pe Paula Iacob sau mai stiu eu pe cine”.

In replica, conducerea Aso-ciatiei Sfantul Mucenic Trifon i-a atras atentia viceprimarului Neculau ca zelul edililor privind eutanasierea tuturor cainilor maidanezi se inscrie in seria actiunilor cu scop pur electoral. O reprezentanta a conducerii Asociatiei a avertizat ca, „daca e nevoie, vor fi aduse la Iasi 20 de asociatii de protectie a animalelor din Europa pentru a protesta impotriva unor asemenea masuri”. Totodata, ea a precizat ca ASMT este de acord sa fie eutanasiati cainii bolnavi, dar ceilalti sa fie protejati in padocurile promise de municipalitate.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.