Vier Pfoten reia campania de sterilizare a animalelor fara stapan din Sectorul 6

Vier Pfoten reia campania de sterilizare a animalelor fara stapan din Sectorul 6

Fundatia VIER PFOTEN si Primaria Sectorului 6, Bucuresti, au semnat miercuri un nou Protocol privind continuarea campaniei de sterilizare a animalelor fara stapan. Protocolul a fost semnat in cadrul unei conferintei de presa de catre primarul Rares Manescu si Anca Tomescu, coordonatoarea programului „Animale fara stapan” VIER PFOTEN.

Campania va debuta pe 10 septembrie si va dura cel putin 6 luni, interval in care echipele VIER PFOTEN vor prinde, steriliza, deparazita, vaccina, marca cu crotal si inregistra cainii si pisicile fara stapan din Sectorul 6. Medicii veterinari ai VIER PFOTEN isi vor desfasura activitatea intr-un spatiu amenajat in curtea ADP Sector 6 (zona CET VEST), folosind in paralel si clincile mobile ale Fundatiei. Dupa perioada postoperatorie, animalele vor fi returnate in locul din care au fost luate.

„Problema cainilor comunitari se afla pe primul loc pe agenda populatiei. Pana punem la punct un mecanism care sa functioneze atat la nivelul Capitalei, cat si la nivelul judetului Ilfov, trebuie sa oprim inmultirea necontrolata, sa controlam cazurile de agresivitate si sa intervenim si acolo unde exista animale bolnave. Castrarile elimina inmultirea si agresivitatea. Protocolul pe care il semnam acum este un prim pas in abordarea acestei situatii. Din luna ianuarie, programul va fi mult mai amplu”, a declarat primarul Sectorului 6, Rares Manescu.

In baza protocolului, Fundatia VIER PFOTEN se angajeaza sa sterilizeze, deparaziteze si vaccineze gratuit animalele fara stapan, iar municipalitate garanteaza faptul ca angajatii, contractorii si subcontractorii sai nu vor initia actiuni de ucidere, maltratare sau otravire a acestora. Prima campanie de sterilizari din Sectorul 6, din 2012, a avut loc in primavara. In intervalul 15 martie – 8 iunie, medicii VIER PFOTEN au sterilizat si tratat un numar de 711 animale fara stapan. Din motive obiective, campania a fost intrerupta temporar.

„Ne bucuram ca noul primar al Sectorului 6, dl. Rares Manescu, doreste sa continue colaborarea cu noi, pentru a rezolva intr-un mod uman si eficient situatia cainilor fara stapan din sector. De-a lungul acestei campanii ne-am dori o cat mai mare implicare a cetatenilor din Sectorul 6, pentru ca aceasta problema este a noastra, a tuturor”, a declarat Anca Tomescu, seful proiectului „Animale fara stapan” al VIER PFOTEN.

Proiectul sterilizarilor va fi dublat de o campanie de informare si constientizare a populatiei. Cetatenii din sector care doresc sa se implice pot da o mana de ajutor aducand caini sau pisici fara stapan la clinica. Cei care doresc sa semnaleze zonele in care exista multi caini fara crotal in ureche (nesterilizati) sau vor sa se programeze la clinica pot suna la numarul de telefon 021.316.77.31.

Sectorul 6 este primul sector al Capitalei in care VIER PFOTEN a efectuat sterilizari in 2012. Primaria a solicitat campania VIER PFOTEN inca de la finele anului trecut, inainte ca modificarile la legea privind gestionarea cainilor fara stapan (OUG 155/2001), care prevedeau inclusiv eutanasierea cainilor fara stapan, sa fie declarate neconstitutionale.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente