Viitorul tigrilor este dezbatut in primul forum mondial dedicat lor, in Bali

0
302

In lume mai exista doar 3.200 de tigri salbatici, iar in China, 50 de exemplare.viitorul tigrilor

Autoritatile din 13 tari se intalnesc in Bali, Indonezia, pentru a discuta despre modalitatea de a dubla numarul tigrilor din salbaticie.

Grupul WWF (World Wildlife Fund) a avertizat ca lipsa de interes a autoritatilor va duce la disparitia speciei in doar cativa ani. Vanatoarea si pierderea habitatului a redus numarul de tigri salbatici la doar 3.200, un numar record.

Formul Tigrilor din Bali are loc inaintea primului summit ce va dezbate viitorul marilor feline, ce va avea loc in decembrie.

Discutiile se vor concentra pe mai ales asupra Chinei, unde au ramas doar 50 de exemplare, din cauza folosirii organelor lor in medicina traditionala.

Ecologistii sunt ingrijorati de extinderea fermelor din tigri din China, unde 5.000 de feline sunt tinute in captivitate, pentru a fi „folosite” la crearea de medicamente. Acest lucru duce la cresterea braconajului, potrivit WWF.

„Daca pierdem tigrul, pierdem atat de multe. Prin protejarea habitatului lor, vom proteja multe alte specii”, a declarat Diane Walkington, de la WWF.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.