„Vino sa-i dam Rosia lui Videanu”, campania asociatiilor de mediu pentru Rosia Montana

  0
  381

  Primul eveniment din cadrul campaniei nationale ” Zi de lupta pentru Rosia Montana”, se va desfasura duminica, in mai multe orase din tara, sub sloganul „Vino sa-i dam Rosia lui Videanu”.Rosia lui Videanu

  Duminica, 25 aprilie, ora 13.00, va incepe campania nationala ” Zi de lupta pentru Rosia Montana”, editia 2010.

  Campania va cuprinde evenimente periodice destinate informarii publicului cu privire la importanta protejarii valorilor de patrimoniu si de mediu la Rosia Montana. Primul eveniment din campanie va avea loc duminca 25 aprilie, ora 13.00, sub sloganul „Vino sa-i dam Rosia lui Videanu”.

  Evenimentele de duminica se vor petrece concomitent la Bucuresti, Constanta, Cluj si Ploiesti si ii vor fi dedicate ministrului Economiei, domnul Adriean Videanu. Adriean Videanu a castigat atentia initiatorilor campaniei prin „abnegatia si agresivitatea de care a dat dovada in apararea intereselor companiei canadiene care doreste sa extraga aurul de la Rosia cu pretul distrugerii acesteia. Pentru ministrul Videanu istoria nationala, protectia mediului si sanatatea celor multi nu au nici o valoare atunci cand in joc sunt miliarde de euro destinate celor cativa alesi”, informeaza intr-un comunicat organizatorii campaniei.

  La Bucuresti, evenimentul va avea loc in Herastrau, la intrarea dinspre Piata de Gaulle.

  „La Cluj, organizatorii au intampinat deja un prim obstacol din partea primariei: daca la depunerea notificarii nu exista nici un motiv pentru a nu permite organizarea evenimentului in Piata Unirii (piata centrala a municipiului), dupa cateva ore a aparut unul, manifestatia pentru Rosia fiind deportata intr-o zona nepopulata, in parcul din spatele Teatrului National”, se mai arata in comunicat.

  Pentru Constanta organizatorii au solicitat un spatiu in fata la City Park Mall, iar la Ploiesti, in zona centrala.

  Initiatorii acestei etape a campaniei sunt asociatiile: Alburnus Maior, AltPHel, ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei, Centrul pentru Resurse Civice, Militia Spirituala, Ecopolis, Re.Generation, Salvati Dunarea si Delta, Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu, „Salvati Vama Veche”.

  Actiunea este sprijinita de o coalitie de peste 140 de organizatii nationale si internationale preocupate de soarta Rosia Montana.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.