Cercetatorii sustin ca visele pot fi controlate

  0
  623
  Ziua mondiala a somnului
  Ziua mondiala a somnului
  Cercetatorii sustin ca visele pot fi controlate

  Cercetatorii sustin ca au reusit sa manipuleze visele unor soareci, iar in curand, ceea ce gandesc oamenii in timpul somnului se va putea controla, informeaza Daily Mail.

  Pentru influentarea viselor animalelor, oamenii de stiinta de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts au pus soarecilor, care alergau intr-un labirint, o inregistrare audio asociata cu evenimentele din ziua precedenta.

  Cercetatorii au exploatat modul in care hippocampusul, o regiune din creier asociata cu invatarea si memoria, codifica in memorie evenimentele traite.

  Soarecii au fost dresati sa alerge printr-un labirint cu ajutorul a doua sunete distincte. Un sunet sugera ca la stanga este mancare, iar celalalt insemna ca exista mancare la dreapta. In timp ce rozatoarele alergau prin labirint, cercetatorii au inregistrat activitatea creierului. Apoi, au fost inregistrate undele celebrale in timpul somnului.

  Oamenii de stiinta au folosit analiza corelativa si au confirmat ca rozatoarele visau despre activitatile din timpul zilei si, mai mult, atunci cand semnalul acustic din experiment era folosit in timpul somnului lor, visul li se schimba. Astfel, soarecii visau doar despre partea labirintului care era asociata cu respectivul semnal acustic.

  Potrivit cercetatorilor, aceasta „inginerie a visului” deschide usa catre un control mai invaziv al proceselor de memorie din timpul somnului.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.