Continua cercetarile legate de accidentul ecologic, care a dus la otravirea unei mari cantitati de peste pe Raul Cugir

  0
  548
  Continuă cercetările legate de accidentul ecologic, care a dus la otrăvirea unei mari cantităţi de peşte pe Râul Cugir
  Continua cercetarile legate de accidentul ecologic, care a dus la otravirea unei mari cantitati de peste pe Raul Cugir

  Problemele legate de accidentul de la UMCugir care a dus la poluarea Raului Cugir cu substante toxice este departe de a se fi incheiat. Federatia Nationala de Pescuit Sportiv, Garda de Mediu si Apele Romane fac in continuare investigatii pentru ai stabili pe cei vinovati de dezastrul ecologic care a dus la otravirea unei mari cantitati de peste, din specia pastrav, pe Raul Cugir.

  Conducerea Uzinei Mecanice sustine in continuare ca a fost un accident produs involuntar, prin defectarea unei conducte la o sectie de tratare din cadrul societatii, permitand scurgerea de substante galvanice in raul care traverseaza orasul. Am mai aflat ca s-a mai avansat si o versiune noua, potrivit careia infestarea apei cu substante chimice otravitoare ar fi avut loc pe Raul Mic si nicidecum n-ar proveni de la UMC.

  Variante care vor deveni relevante doar dupa analiza probelor de apa prevalate dupa accident, de institutiile abilitate si care vor fi prezentate peste putin timp. Oricum, potrivit prevederilor legale, cei responsabili de dezastrul de pe Raul Cugir, sunt pasibili de sanctiuni ce se incadreaza intre 50 .000 -100.000 lei .

  Dupa cum ne spunea Ioan Cristea – presedintele Asociatiei de Pescuit Sportiv din Cugir, Federatia Nationala de Pescuit prin presedintele sau Stefan Popescu a facut demersuri la Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, in vederea sustinerii popularii Raului Cugir cu o insemnata cantitate de puiet de pastrav care sa compenseze pierderile ce s-au produs in accidentul ecologic de la inceputul acestei saptamani.(C.P.)

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.