Cum arata parcul fotovoltaic dezvoltat in Vrancea cu know-how danez si portughez

0
447
Cum arata parcul fotovoltaic dezvoltat in Vrancea cu know-how danez si portughez
Cum arata parcul fotovoltaic dezvoltat in Vrancea cu know-how danez si portughez

Martifer Solar, societate afiliata grupului portughez Martifer, in calitate de contractor EPC, a finalizat constructia unei instalatii fotovoltaice cu o capacitate de 1,5 MW in comuna Pufesti, judetul Vrancea, Romania, pentru compania daneza Eurowind Energy A/S.

Garsoniere – 2 LEI/kilogram! Garsoniera 101.280 kg+loc de parcare de la 46.384€. Padurea Baneasa, Sector1.

Instalatia se intinde pe o suprafata de aproape patru hectare si va produce energie suficienta pentru a alimenta aproximativ 1.000 de familii, economisind 1.029 tone de emisii CO2 pe an. Este formata din module policristaline MPrime de 240W (marca Martifer Solar) instalate pe structuri fixe.

Proiectul a fost dezvoltat pentru Eurowind Energy A/S de catre Alpha Wind Renewables (dezvoltator in industria energiei solare si eoliene), cu colaborarea tehnica a unei echipe italiene a Martifer Solar.

Finalizata la inceputul lunii iulie, instalatia a fost conectata la reteaua nationala in data de 2 august, fiind una dintre primele instalatii fotovoltaice de dimensiuni mari, conectate deja la reteaua din Romania. Instalatia va fi operata de Eurowind Energy A/S, prin intermediul unei filiale infiintate special – AWRR Sun 115, detinuta in totalitate de Eurowind Energy A/S.

In data de 5 septembrie anul curent, Martifer Solar si Eurowind Energy A/S au organizat un eveniment de inaugurare a instalatiei fotovoltaice de la Pufesti, in prezenta conducerilor celor doua companii si a reprezentantilor partenerilor de la nivel central, judetean si local.
Martifer Solar si Eurowind Energy A/S au semnat in 2011 un contract de distributie al componentelor MPrime pe piata daneza si pe cea a tarilor scandinave. Ambele companii vor extinde colaborarea de pe piata romaneasca, unde intentioneaza sa demareze si alte proiecte in energia regenerabila.

Martifer Solar, cu sediul in Portugalia, este parte a grupului industrial Martifer, axat pe constructii metalice si energie solara. Martifer Solar activeaza in domeniul ingineriei, achizitiilor publice si constructii (EPC), exploatare si mentenanta (O&M) si distributia de module fotovoltaice si a componentelor, prin intermediul filialei sale MPrime.

Eurowind Energy A/S este implicata in investitii in domeniul energiei solare si eoliene in Europa, principalele sale piete fiind Danemarca, Germania, Romania si Polonia. Ultimele doua piete sunt gestionate prin intermediul a doua filiale – Alpha Wind Polska si Alpha Wind Renewables Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.