“Vizitati Rosia Montana!” – excursii de primavara cu ocazia Pastelui si zilei de 1 Mai

"Vizitati Rosia Montana!" – excursii de primavara cu ocazia Pastelui si zilei de 1 Mai
“Vizitati Rosia Montana!” – excursii de primavara cu ocazia Pastelui si zilei de 1 Mai

Alburnus Maior impreuna cu Asociatia Bucuresti lanseaza astazi, 13 martie 2014, oferta turistica „Vizitati Rosia Montana!”, sesiunea de primavara, in cadrul careia iubitorii Rosiei Montane sunt invitati sa petreaca sarbatorile pascale (18 – 21 aprilie) si pe cele de 1 Mai (1 – 4 mai) la Rosia Montana.

Sub indemnul „Cunoasteti Rosia Montana asa cum este ea!”, rosienii isi deschid casele pentru toti aceia care doresc  sa petreaca un sejur deosebit, bogat in tururi ghidate care vor purta turistii printre vestigiile milenare, catre monumentele naturale, pe cele mai inalte varfuri ale muntilor si pana in subteranele reprezentate de binecunoscutele galerii romane. Pe parcursul celor patru zile, turistii se vor putea bucura de nenumarate peisaje pitoresti si obiective culturale si vor descoperi traditiile si legendele locului, la foc de tabara, in prezenta localnicilor din Rosia Montana, care de peste 14 ani lupta pentru a proteja zona de o exploatare miniera cu cianuri.

Alburnus Maior si Asociatia Bucuresti propun astfel publicului doua pachete turistice, in perioada sarbatorilor de Paste, intre 18 si 21 aprilie, respectiv cu ocazia zilei de 1 Mai, intre 1 si 4 mai.

Fiecare oferta cuprinde tururi ghidate zilnice la cele mai importante si reprezentative obiective naturale si de patrimoniu ale Rosiei Montane, si anume: Turul SatuluiTurul IstoricTurul BisericilorTurul Monumentelor Naturale, Turul Panoramic, Turul Tarinei, Restaurarea patrimoniului din Rosia Montana.Printre atractiile pe care tururile le ofera se numara lucrari miniere preromane si romane unice in lume, monumentele naturale Piatra Corbului si Piatra Despicata, Sfinxul Rosiei Montane, targul traditional, bisericile seculare si obiceiuri locale.

De asemenea, programul sejururilor cuprinde si activitati alaturi de localnicii din Rosia Montana.

PROGRAM PASTE, 18 – 21 aprilie 2014

Turul Satului // Turul Istoric // Turul Bisericilor, cu participare la slujba de Paste // Turul Monumentelor Naturale // Turul Panoramic // Povestiri la foc // Proiectii de film

PROGRAM 1 MAI1 – 4 MAI 2014

Turul Satului // Turul Istoric // Turul Tarinei // Turul Monumentelor Naturale // Restaurarea patrimoniului din Rosia Montana // Proiectii de film

Vizitati Rosia Montana este una dintre initiativele Asociatiei Bucuresti si Alburnus Maior ce isi propune sa promoveze turismul in Rosia Montana ca alternativa sustenabila pentru dezvoltarea zonei.

Oferta turistica Vizitati Rosia Montana este valabila pentru perioadele 18 – 21 aprilie 2014 si 1 – 4 mai 2014. Pachetul cuprinde cazare si masa la localnici, tururi ghidate zilnice si activitati recreative si este 250 de lei. Inscrierile se pot face pana la data de 10 aprilie 2014 la adresa de e-mail: excursie@vizitatirosiamontana.ro. Mai multe informatii sunt disponibile si pe site-ul www.vizitatirosiamontana.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente