Vladimir Putin, in favoarea folosirii in scop civil a energiei nucleare in Iran

Vladimir Putin, in favoarea folosirii in scop civil a energiei nucleare in Iran

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat joi la Beijing in cursul unei intrevederi cu omologul sau iranian Mahmoud Ahmadinejad ca Rusia este in favoarea ‘folosirii pasnice’ a energiei nucleare in Iran, tara acuzata de occidentali ca doreste sa se doteze cu arma atomica, informeaza AFP.

‘Am sustinut intotdeauna dreptul poporului iranian la tehnologii moderne, printre care folosirea pasnica a energiei atomice. Dar doresc sa insist asupra faptului ca noi vorbim de utilizarea pasnica. Cunoasteti pozitia noastra’, a declarat presedintele rus in cursul intrevederii.

Cei doi lideri s-au aflat in capitala chineza pentru summitul anual al Organizatiei de cooperare de la Shanghai (OCS), din care fac parte China, Rusia si patru tari din Asia Centrala si la care Iranul este invitat in calitate de observator.

Potrivit unui comunicat final, OCS isi afirma opozitia la folosirea fortei impotriva Iranului, asigurand ca aceasta ‘va antrena consecinte imprevizibile, amenintand stabilitatea si securitatea in regiune si in lumea intreaga’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *