Voluntariat la „Curatenia de Primavara” in Gradina Botanica „Dimitrie Brandza”

  0
  349
  Voluntariat la "Curatenia de Primavara" in Gradina Botanica "Dimitrie Brandza"
  Voluntariat la "Curatenia de Primavara" in Gradina Botanica "Dimitrie Brandza"

  In zilele de 24, 25, 31 martie si 1 aprilie 2012 va avea loc o noua editie a evenimentului „Curatenia de Primavara” in Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti. Evenimentul organizat de Asociatia Team Work va reuni tineri studenti din Bucuresti si iubitori ai naturii si ai Gradinii Botanice, dispusi sa ofere o zi in scopul pregatirii acesteia pentru reintalnirea cu vizitatorii sai.

  250 de voluntari sunt asteptati sa participe si in acest an la evenimentul ce se va desfasura intr-o noua formula. Curatenia (taierea lastarisului, greblarea frunzelor moarte, strangerea ambalajelor) se va desfasura pe parcursul a 4 zile, intre orele 8.30 si 16.30, sub indrumarea personalului Gradinii si a voluntarilor Team Work. Participarea la eveniment se face pe baza de inscrieri, acestea desfasurandu-se in perioadele 19 – 22 martie 2012 (pentru week-end-ul 24 – 25 martie) si 26 – 29 martie 2012 (pentru cel de-al doilea week-end, 31 martie – 1 aprilie) pe blogul Team Work http://blogteamwork.blogspot.com.

  Proiectul este derulat de Asociatia Team Work din 2006, bucurandu-se de participarea unui numar de peste 3000 de voluntari entuziasti. „Curatenia de Primavara” face parte dintr-un proiect mai amplu, „Gradina Botanica – Gradina Orasului Meu”, alaturi de „Gradina Copilului si a Parintelui”, „Curatenia de Toamna” si „Gradina Bunicii” (premiul „Spatii Verzi MOL 2011” pentru proiectul cu cele mai spectaculoase rezultate din programul „Spatii verzi Urbane 2011”). In perioada 2006 – 2010, proiectul a fost implementat si in Gradina Botanica „Alexandru Borza” a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, precum si in Gradina Botanica „Alexandru Buia” a Universitatii din Craiova. Proiectul isi propune sa aduca gradina botanica mai aproape de comunitate prin implicarea sa in activitati care sa creeze sau sa consolideze legatura dintre acestea, dezvaluind beneficiile pe care un spatiu verde, dublat de latura educativa, le poate aduce dezvoltarii personale si comunitare.

  Curatenia de Primavara beneficiaza si anul acesta de sprijinul Universitatii din Bucuresti si al partenerului media, StartUB.

  Asociatia Team Work este o organizatie nonguvernamentala care are misiunea de a facilita acumularea de catre tineri, prin activitati de voluntariat, a experientei necesare incadrarii eficiente pe piata muncii. Isi propune promovarea in randul studentilor a unei atitudini pozitive fata de voluntariat si munca in echipa, inlesnirea contactului dintre studenti si mediul economic, valorificarea prin practica a cunostintelor teoretice ale studentilor, in cadrul acestor proiecte fiind promovata invatarea prin implicare si prin asumarea responsabilitatii.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.