Voluntariatul de mediu promovat la Braila

  0
  358
  Voluntariatul de mediu promovat la Brăila
  Voluntariatul de mediu promovat la Braila

  Asociatia Clubul de turism „Proilavia” Braila a lansat oficial proiectul „Crestem in spiritul Dunarii!”, finantat de Comisia Europeana * timp de 5 luni, 25 de tineri voluntari, din Braila si Chiscani, se vor implica activ in probleme de mediu

  Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” a gazduit, joi, lansarea oficiala a proiectului „Crestem in spiritul Dunarii!”, derulat de Asociatia Clubul de turism „Proilavia” Braila. Proiectul este finantat de Comisia Europeana prin Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale in cadrul programului „Tineret in Actiune”, valoarea fiind de 4.950 euro. Proiectul se deruleaza in perioada 10 septembrie 2012 – 10 februarie 2013 si are ca scop cresterea implicarii a 25 de tineri din municipiul Braila si comuna Chiscani, in calitate de voluntari activi in probleme de mediu. „Necesitatea derularii proiectului raspunde nevoii tinerilor din judetul Braila de a se implica activ, in afara programelor obligatorii scolare, si prin metode nonformale, in viata comunitatii locale. Tinerii vor dobandi o atitudine pozitiva si de respect pentru ceea ce inseamna protectia mediului inconjurator, promovarea voluntariatului, in special cel de mediu si privind un stil de viata sanatos, in stransa corelatie cu natura”, a declarat Gabriel Lala, coordonatorul proiectului.

  Tinerii voluntari vor participa la doua module pentru cresterea competentelor personale in domeniile lucrului in echipa si managementul voluntarilor, prin folosirea de metode nonformale, vor face vizite de lucru si documentare si vor participa la sesiuni de creativitate si inovatie, iar la final se va desfasura o campanie de informare privind importanta protejarii mediului inconjurator. Pana la sfarsitul lunii octombrie, vor fi recrutati tineri voluntari interesati sa participe la proiect. Cei care doresc mai multe informatii pot accesa blogul proiectului-www.cresteminspirituldunarii.blogspot.com sau pagina facebook-www.facebook.com/Crestem.in.spiritul.Dunarii.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.