Ucraina si Rusia incep construirea unei centrale nucleare in regiunea ucraineana Kirovograd

0
477
România, una din cele 32 de ??ri care de?in tehnologia întregului ciclu nuclear
România, una din cele 32 de ţări care deţin tehnologia întregului ciclu nuclear
Ucraina si Rusia incep construirea unei centrale nucleare in regiunea ucraineana Kirovograd

Compania de stat ucraineana Nuclear Fuel si compania ruseasca TVEL au inceput astazi lucrarile de constructie ale unei centrale nucleare in centrul Ucrainei, relateaza agentia Xinhua, citata de Agerpres.

„Astazi am lansat un proiect amplu, cel mai mare de la proclamarea independentei Ucrainei, pentru a asigura independenta energetica a tarii noastre”, a declarat in fata presei premierul ucrainean Mikola Azarov, dupa o ceremonie care a marcat inceperea construirii centralei in regiunea Kirovograd din centrul tarii.

Potrivit premierului, prima faza a proiectului va fi incheiata pana in anul 2015, iar centrala urmeaza sa fie finalizata pana in anul 2020. Investitiile totale se vor ridica la 462,5 milioane de dolari, iar centrala va avea o capacitate de 400 de tone de uraniu pe an, a adaugat Azarov.

Premierul ucrainean a subliniat ca noul proiect va stimula economia regiunii Kirovograd si va imbunatati nivelul de ocupare a fortei de munca.

Ucraina si Rusia au semnat un acord privind construirea centralei in 2010. Cele doua tari intentioneaza, de asemenea, sa creeze o societate mixta pentru imbogatirea uraniului in Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.