Voluntariatul ar putea fi recunoscut ca experienta profesionala

Voluntariatul ar putea fi recunoscut ca experienta profesionala
Voluntariatul ar putea fi recunoscut ca experienta profesionala

Deputatul PSD Mihai Sturzu anunta ca va depune in Parlament, in luna septembrie, un proiect de Lege a voluntariatului, care prevede, printre altele, recunoasterea perioadei de voluntariat din timpul studiilor ca experienta profesionala.
Mihai Sturzu a declarat duminica, la Cluj-Napoca, ca una dintre cele mai importante prevederi ale actului normativ este recunosterea perioadei de voluntariat din timpul studiilor ca experienta profesionala. „Voi introduce in Parlament, in prima saptamana din septembrie, Legea voluntariatului, si sper sa fie adoptata pana la sfarsitul anului sau sfarsitul acestei sesiuni parlamentare. Aceasta lege reglementeaza voluntariatul in Romania la fel ca in UE, unul dintre beneficiile importante fiind ca perioada de voluntariat din timpul studiilor va fi recunoscuta ca experienta profesionala. Tinerii vor avea posibilitatea ca, inca din timpul studiilor, sa vada daca meseria aleasa este cea pe care o doresc. Daca este un lucru care ma nemultumeste profund este lentoarea cu care se misca lucrurile in Parlament. Sper sa nu ne prinda sfarsitul anului 2014“, a spus Sturzu.

Potrivit acestuia, proiectul de lege privind voluntariatul a fost discutat cu mai multe ONG-uri, este agreat de Consiliul Legislativ si cuprinde si observatii de la Guvern.

„Drumul acestui proiect de lege e foarte lung si, din pacate, asa cum stau lucrurile astazi in Parlament, eu simt ca o lege are mai multe sanse sa nu treaca decat sa treaca. Vom incerca, la nivelul unui grup de tineri parlamentari PSD, sa implementam un sistem de raportori pe fiecare lege. Eu voi tine de mana aceasta lege, ma duc la toate ministerele la care avem nevoie de avize, la toate comisiile parlamentare, voi sustine legea cu colegii parlamentari, astfel incat sa avem in plen un vot pozitiv“, a afirmat deputatul PSD.

Mihai Sturzu a participat, duminica, la Cluj-Napoca, la un seminar privind absorbtia fondurilor europene la care au participat membri ai Tineretului Social-Democrat (TSD) din mai multe judete din Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *