Voluntarii EcoAssist au strans 435 de saci de deseuri din arii protejate din Delta si Parcul Apuseni

  0
  273

  Voluntari ai EcoAssist, ajutati de reprezentanti ai Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si Administratiei Parcului Natural Apuseni, au strans in week-end 435 de saci de deseuri din arii protejate din cele doua zone, a spus, luni, presedintele EcoAssist, Liana Buzea.
  ecologizare
  „In Delta au participat 30 de voluntari, un numar similar fiind si in Apuseni. Lor li s-au alaturat si voluntari americani, francezi, germani si spanioli”, a mai spus Buzea, intr-un comunicat.

  In Delta Dunarii a fost curatat Canalul Dunavat, atat pe apa, cat si pe uscat, de unde au fost evacuati aproximativ 100 de saci de 240 litri, iar in Apuseni, a fost ecologizata zona Pesterii Scarisoara de unde s-au strans 335 de saci de capacitate 73-120 litri, potrivit datelor organizatiei.

  In perioada 22-24 mai, voluntarii EcoAssist vor colecta deseurile din Parcul National Ceahlau, a mai spus sefa organizatiei de mediu, care a adaugat ca deseurile colectate sunt preluate ulterior de primarii care asigura transportul acestora la gropile de gunoi.

  In primele doua actiuni „Marea ecologizare”, realizate de EcoAssist intre 1 si 3 mai, in Parcul Natural Bucegi, respectiv intre 8 si 10 mai, in Parcul National Piatra Craiului, acestia au strans 11 camioane cu deseuri evacuate, respectiv 170 saci cu deseuri. De asemenea, in Bucegi, autoritatile au aplicat si 14 amenzi.

  Sursa: News In

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.