Directia Silvica Gorj a impadurit peste 90 de hectare de teren din judet

Directia Silvica Gorj a finalizat actiunile de impadurire a peste 90 de hectare de teren de pe teritoriul judetului, transmite corespondentul NewsIn.
impaduriri
Ovidiu Carstoc, reprezentantul Directiei Silvice Gorj, a declarat ca pentru impadurirea suprafetei au fost folositi peste 400.000 de puieti forestieri din diverse specii: paltin, frasin, molid, salcam, gorun.

Actiunile de impadurire au inceput la jumatatea lunii martie, cand in Gorj au inceput o serie de actiuni de plantare de arbori cuprinse in „Luna Padurii-luna plantarilor”. Toti puietii folositi in actiunile de plantare au fost luati din pepinierele celor 12 ocoale silvice care apartin de Directia Silvica Gorj.

„Am avut mai multe actiuni de impadurire efectuate si initiate de noi, Directia Silvica, dar si in colaborare cu alte institutii. Am avut plantari cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Gorj, Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Gorj etc. Lucrarile de impadurire ale directiei s-au facut cu firme specializate atestate din judet, dar sub stricta supraveghere a specialistilor nostri. Ei au fost cei care au asigurat partea tehnica, i-au supravegheat pe oamenii firmelor specializate””, a declarat inginerul silvic Ovidiu Carstoc.

In zona de deal au fost impadurite 50 de hectare, iar in zona de munte peste 40. „Am reusit sa finalizam, in prima saptamana din aceasta luna, actiunile de impadurire in zona de deal si munte, pentru ca la munte a depins totul de topirea zapezii. In zona de deal au fost impadurite 50 de hectare, iar peste 40 sunt in zona de munte”, a mai spus Ovidiu Carstoc.

Sursa: News In

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *